Thuisbegeleiding
Autisme

  • warning: Illegal string offset 'files' in /home/public/sites/www.thuisbegeleiding-autisme.nl/modules/upload/upload.module on line 281.
  • warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /home/public/sites/www.thuisbegeleiding-autisme.nl/includes/unicode.inc on line 349.

PGB

 


 

PGB is de afkorting van het persoonsgebonden budget. Een persoonsgebonden budget is een geldbedrag waarmee u zelf zorg en begeleiding kunt inkopen. U kiest zelf uw zorgverleners en begeleiders uit. Of u huurt een organisatie in, die in uw opdracht gaat werken. Met hen maakt u afspraken over wat er gedaan moet worden, de dagen en uren waarop de hulp voor u werkt en de vergoeding die u daarvoor uit het PGB betaalt. Op die manier houdt u zelf de regie over de hulp. Daarmee houdt u ook de touwtjes van uw eigen leven zelf in handen.

Met een PGB AWBZ kunt u verschillende vormen van zorg en begeleiding inkopen. Deze vormen van hulp heten officieel 'zorgfuncties'. U kunt er aanspraak op maken op grond van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).

Een PGB is er voor mensen die thuis wonen en die voor langere tijd hulp of begeleiding nodig hebben vanwege psychische problemen, een handicap, ziekte of ouderdom.

Het PGB is er voor iedereen, zowel voor volwassenen die zelfstandig wonen als voor kinderen en jongeren onder de achttien jaar die bij hun ouders wonen.

Ik kan u begeleiden bij het aanvragen van een PGB. Voor meer informatie kunt u met mij contact opnemen.